Massage je hoeft er weinig voor te doen, de kundige masseuse zal zorgdragen voor uitstekende massage. Er zijn wel wat tips die in sommige gevallen kunnen helpen nog optimaler van de massage diensten gebruik te maken.

 • Een douche
  Met een schoon lijf op de massagetafel gaan liggen is fijn. Daarnaast komt het je ontspanning ten goede. Gebruik na het douchen liever geen bodylotions of iets dergelijks, omdat je gemasseerd gaat worden met massageolie. Laat sieraden eventueel thuis of doe ze voorafgaand aan de massage af.
 • Wees matig met eten voorafgaand aan de massage en drink extra water
  Met een volle buik op de massagetafel liggen of juist met een hongergevoel is echt niet prettig. Het beïnvloedt ook de werking van de massage, omdat je lijf bezig is met de spijsvertering. Een lichte maaltijd een of twee uur voor de behandeling is aanbevolen. Dit is goed voor je bloedsuikerspiegel. Deze twee tips zijn vooral belangrijk voor mensen die snel hoofdpijn krijgen na bezoek aan massage of sauna.
 • Vertrek op tijd van huis zodat je al rustig aankomt en optimaal kunt ontspannen. Ook na de massage meteen door moeten naar een volgende afspraak geeft spanning . Een rustige dag met veel ruimte en tijd maakt het mogelijk om ontspannen te blijven en lang na te genieten van de massage.
 • Geef aan wat jij wilt
  Vooraf kun je aangeven wat je graag wilt (en wat je niet wilt) en kun je vragen stellen. Geef het aan als er klachten en/of aandachtsgebieden zijn. Als je medische bijzonderheden hebt, deel dat dan altijd. De masseuses zijn als masseuse getraind maar niet medisch geschoold. Als je twijfelt of massage nu goed voor je is, overleg dan met je behandeld arts of huisarts. Je gevoelens mag je ook delen, vooral als je het nog een beetje spannend vindt. We doen al het mogelijke om het voor jou zo comfortabel mogelijk te maken. Maar dat gaat nog beter als jij tijdig aangeeft wat je wel en niet prettig vindt.
 • Allergieën
  De massage olie is een professionele minerale olie, zonder toevoegingen. Dus zonder kleurstoffen, parfum of dergelijken. De kans dat je hier allergisch voor bent is zeer klein. Geef het aan als je allergisch bent voor sommige oliën.
 • Ontspan je lijf en adem…
  Verder mag je zoveel mogelijk ontspannen liggen. Je hoeft dus niet te gaan helpen als de masseuse bijvoorbeeld een arm of een been optilt. Je mag echt helemaal ontspannen en loslaten. Als je merkt dat je om wat voor reden dan ook gespannen bent, voel je vrij om dat uit te spreken. Samen met de masseuse kun je dan kijken wat hiervoor kan helpen. Beweeg als je niet helemaal lekker ligt. Het helpt ook om op je ademhaling te letten. Als je diep en rustig inademt en je voorstelt dat je op je uitademing loslaat, zal je steeds makkelijker ontspannen.
 • Richt je op de massage, de handen ipv op je gedachtenstroom
  Wellicht makkelijker gezegd dan gedaan, want het hoofd is nou eenmaal heel erg goed in nadenken. Toch zijn de meeste dingen tijdens de massage echt niet zo belangrijk. Merk je dat de gedachtestroom maar door en door gaat, richt dan je aandacht steeds opnieuw op de massage. Dat maakt het makkelijker om met je aandacht bij je lijf te zijn en minder in je hoofd. Wat hierbij ook goed kan helpen is op je ademhaling te letten.
 • Masseren mag in stilte
  Tijdens de massage uitgebreide gesprekken mag zeker, echter meer stilte helpt je om nog meer te kunnen ontspannen. Feedback geven aan de masseur kan de massage alleen maar prettiger maken. Dit mag tijdens maar ook na de massage. Als iets niet fijn is, geef dat dan direct aan. Bijvoorbeeld als stilte jou onrustig maakt, dan doen we het op jouw manier. Het is jou tijd en jouw massage.
 • Kom rustig bij
  Na de massage van de tafel afspringen en snel overgaan tot de orde van de dag, helpt je niet de ontspanning vast te houden. Kom met je lijf weer langzaam in beweging en ga daarna eerst even op de rand van de massagetafel zitten. Als je voelt dat je niet duizelig bent, wat wel eens gebeurt na een massage, stap je pas van de tafel. Je kunt je daarna rustig aankleden, nog even zitten onder het genot van kopje thee.
 • Maak een nieuwe afspraak
  Grote kans dat je na de massage denkt: “Dit moet ik vaker doen!” Neem dat idee ter harte en maak een nieuwe afspraak. Als je uitstelt gaan er snel weken overheen en last minute een afspraak maken kan vaak niet op het moment waarop jij kunt. Weet ook dat de effecten van een massage cumulatief zijn, ofwel: hoe vaker een massage, hoe beter jij je zult voelen en hoe sneller je lichaam zal reageren.
 • Feedback of reviews waarderen we
  We zijn trots op onze goede reviews. We vragen alle klanten om rekening mee te houden dat reviews publiek zijn, een groot bereik hebben en daarmee zeer van invloed en dus belangrijk voor onze massage salon. Daarmee verzoeken we om alleen, klant te te worden en te reviewen als je rekening houd met onze richtlijnen beoordelingen (reviews)