Bindweefselmassage is een specifieke vorm van massage die zich richt op het bindweefsel in het lichaam. Bindweefsel is een weefsel dat zich door het hele lichaam bevindt en verschillende organen, spieren en botten met elkaar verbindt.

Bij een bindweefselmassage wordt er met langzame en diepe technieken gewerkt om de spanning in het bindweefsel te verminderen. Dit gebeurt door middel van druk op bepaalde punten in het lichaam, die ook wel triggerpoints worden genoemd.

Het doel van een bindweefselmassage is om de doorbloeding en stofwisseling in het bindweefsel te verbeteren, waardoor afvalstoffen beter kunnen worden afgevoerd en voedingsstoffen beter kunnen worden opgenomen. Ook kan het helpen bij het verminderen van pijnklachten, spierkrampen en stijfheid.

Een bindweefselmassage kan in eerste instantie als pijnlijk worden ervaren, omdat er diep in het bindweefsel wordt gewerkt. Het kan ook leiden tot blauwe plekken op de huid. Het is daarom belangrijk om een ervaren en gekwalificeerde masseur te kiezen die weet hoe de massage op de juiste manier uitgevoerd moet worden.

Een bindweefselmassage kan onderdeel zijn van een breder behandelplan voor bijvoorbeeld rug- en nekklachten, hoofdpijn of sportblessures. Het kan ook helpen bij het verminderen van stress en het verbeteren van de algehele gezondheid en vitaliteit.