Traditionele Thaise Massage en Thaise ontspanningsmassage zijn twee verschillende soorten massages die hun oorsprong vinden in Thailand, maar verschillen in technieken en doelen.

Traditionele Thaise Massage:

  1. Techniek: Dit type massage maakt gebruik van een combinatie van acupressuur en yoga-achtige stretchbewegingen. De masseuse gebruikt haar handen, knieën, benen en voeten om de cliënt in verschillende yogaposities te plaatsen en druk uit te oefenen op specifieke punten van het lichaam.
  2. Intensiteit: Het is vaak intenser en kan soms als oncomfortabel worden ervaren, vooral voor diegenen die niet gewend zijn aan de stevige druk en de rek- en strektechnieken.
  3. Doel: Het doel is het verbeteren van de flexibiliteit, het verlichten van spierspanning, het stimuleren van de energiebanen in het lichaam en het bevorderen van de algehele gezondheid en het welzijn.

Thaise Ontspanningsmassage:

  1. Techniek: Deze massage is zachter en meer gericht op ontspanning. Het kan elementen van de traditionele Thaise massage bevatten, maar in een mildere vorm, met zachte druk en vloeiende bewegingen om de spieren te ontspannen.
  2. Intensiteit: Het is minder intens en wordt over het algemeen als meer comfortabel en ontspannend ervaren.
  3. Doel: Het primaire doel is ontspanning, stressvermindering, en het bevorderen van een gevoel van welzijn en kalmte.

Dus, terwijl traditionele Thaise massage meer intens en therapeutisch is, is Thaise ontspanningsmassage gericht op het bieden van een rustgevende, kalmerende ervaring.